Біля метро «Героїв Праці» починається будівництво підземних переходів
08 серпня 2013 16:20
Біля метро «Героїв Праці» починається будівництво підземних переходів З 11 серпня перехрестя вул. Героїв Праці та вул. Академіка Павлова буде закрито у зв'язку з початком будівництва там підземних пішохідних переходів.

Про це сьогодні, 8 серпня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту транспорту Сергій Дульфан.

Він підкреслив, що будівництво переходів здійснюватиметься в рамках комплексної реконструкції цього перехрестя. Основним завданням при реконструкції стане забезпечення безпеки пішоходів, оскільки в районі перехрестя є два жвавих пішохідних переходи - від радіоринку до метро і від двох гіпермаркетів до житломасиву.

Сергій Дульфан зазначив, що з 11 до 16 серпня частина вул. Академіка Павлова буде перекрита для будівництва тимчасового одноколійної трамвайної колії, яка пройде по північно-східному краю ринку. Орієнтовно з 28 серпня почнеться безпосередньо будівництво двох підземних переходів, у зв'язку з чим перехрестя буде частково закрите для руху. Так, на перехресті буде організовано односторонній руху з боку вул. Шевченка. З протилежного боку (в напрямку від вул. Гвардійців Широнінців) по вул. Героїв праці можна буде проїхати або прямо, в бік Пісків, або вліво, на вул. Академіка Павлова в бік центру.

За словами директора департаменту, об'їжджати місце будівництва доведеться тільки автомобілям, що прямують з міста на Північну Салтівку. Вони зможуть дістатися туди або через Окружну дорогу, або по вул. Гвардійців Широнінців.

Сергій Дульфан зазначив, що не рекомендує використовувати в якості альтернативного об'їзду Велику Данилівку. За його словами, ширина дороги вул. Сидора Ковпака та вул. Паризької Комуни не дозволяють розвинути там достатню швидкість, що призведе до утворення пробок або «тягучок» на замкнутій ділянці дороги. Крім того, циклограма світлофорів на перехресті вул. Сидора Ковпака і спуску Жилярді не дозволяє швидко впустити великий потік автомобілів з боку Окружної дороги в бік центру.

Директор Департаменту транспорту також зазначив, що реконструкція трамвайного переїзду на перехресті вул. Героїв праці та вул. Академіка Павлова розпочнеться навесні 2014 року.

Зі схемою тимчасової організації руху в районі будівництва підземних переходів можна ознайомитися нижче.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини