У Кітлярчиному яру - нові дерева
04 грудня 2013 15:55
У Кітлярчиному яру - нові дерева У Кітлярчиному яру на Салтівці комунальні служби і міський голова Геннадій Кернес висадили півсотні шовковиць, верби та горобини.

Подальша реконструкція джерела і зони відпочинку навколо продовжиться вже навесні.

За словами фахівців «Харківзеленбуду», легкий мороз знизив у яру вологість, і молоді дерева, висаджені сьогодні вздовж алеї, добре приймуться і перезимують. Шовковиця, біла верба і скандинавська горобина продовжать формування ландшафту схилів, інші місця відведені під жасмин, сніжноягідник та інші кущі.

«З таких речей і складається наша робота, а місто стає європейським. На прохання жителів, на їхніх очах і за їхньої участі ми створюємо рекреаційну зону, місце відпочинку, спілкування з дітьми, занять спортом. Запитайте їх, як вони оцінюють все, що тут зроблено», - сказав журналістам після посадки дерев Геннадій Кернес.

Осіннє озеленення завершує роботи в яру, заплановані на 2013 рік. За словами директора Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, наступний рік почнеться з установлення дитячого майданчика та облаштування (на прохання жителів) місця для занять йогою. У 2014 році почнеться і будівництво алеї вздовж вул. Джерельної.

Довідка. Реконструкція Кітлярчиного яру (між вулицями Командарма Уборевича та Джерельною) почалася близько року тому. Комунальні служби побудували капітальні спуски до джерела і зробили прогулянкову алею вздовж яру. У зоні відпочинку встановлені 40 енергозберігаючих світильників, лави, урни, очищено водойм. На самому джерелі зібраний павільйон і обладнана чаша з джерельними кранами. Оновлені фільтри й ультрафіолетові лампи для додаткового очищення води. Побудовано дві купальні з іконописним розписом.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини