Ситуація з коронавірусом у Харкові: понад 700 хворих лікуються стаціонарно
01 жовтня 2021 12:48 Медицина
Ситуація з коронавірусом у Харкові: понад 700 хворих лікуються стаціонарно 710 хворих на COVID-19 проходять лікування у медичних закладах міста Харкова.

Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомила журналістам заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, 453 людини знаходяться на кисневій підтримці, 35 пацієнтів підключені до апарату штучної вентиляції легень. Віцемер нагадала, що поки в міських установах розгорнуто 770 місць для хворих на коронавірус, але цю кількість планують збільшити, як тільки ковідний пакет отримає пологовий будинок №2, а лікарня №18 - буде включена в перелік медустанов для лікування коронавіруса.

Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що серед госпіталізованих 31 людина має сертифікат про вакцинацію. Вона застерегла городян від купівлі таких свідчень, адже від цього залежить процес лікування від коронавіруса і життя хворого.

Також Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що понад 5 тис. осіб лікуються від коронавірусу амбулаторно, 16% від загальної кількості хворих - це діти.

«Торік серед хворих на коронавірус діти складали 5%, у весняну хвилю - 12%, зараз - 16%. Ми постійно аналізуємо ситуацію. Якщо захворів школяр – йде на карантин увесь клас, якщо маленька дитина – група у дитячому садку», - зазначила заступник міського голови.

Вона нагадала, що у місті працюють 112 бригад для вакцинації. Щеплення можна зробити у 34 пунктах вакцинації у дитячих та дорослих поліклініках, територіальних центрах Немишлянського, Індустріального районів та в амбулаторії Новобаварського району на вул. Доватора. Віцемер зазначила, що ще один пункт найближчим часом відкриють на стадіоні «Металіст». Крім того, щонеділі вакцинуватися можна у великих торгово-розважальних центрах.

«Сьогодні в Україні і світі кажуть, що це пандемія невакцинованих людей. У нас у повному обсязі є вакцини «AstraZeneca», «CoronaVac», «Pfizer», а також «Moderna» для другої дози», - підкреслила віцемер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини