Рятувальники ліквідували небезпечний склад аміаку в Харкові
23 жовтня 2013 16:50
Рятувальники ліквідували небезпечний склад аміаку в Харкові Небезпечний склад аміаку, який знаходився на одному з покинутих підприємств Харкова, ліквідували співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомив начальник міського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Володимир Юрченко.

За його словами, співробітники служби вивезли з покинутого підприємства 1,2 т аміаку в понеділок, 21 жовтня.

Зазначимо, на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій 10 жовтня Володимир Юрченко повідомив, що запаси аміаку перебувають у занедбаному холодильно-складському комплексі «Аркадія», розташованому за адресою: вул. Заводу «Комсомолець», 34. Будівля належить приватному підприємству, яке заборгувало за кредитом ПАТ «Перший український міжнародний банк». Склад не працює з 2011 року, він не охоронявся близько двох років. Зараз приміщення охороняють співробітники спеціальної охоронної фірми, яку найняв банк. У зв'язку з тим, що на підприємстві не ведеться технічне обслуговування аміачно-холодильних установок, на території комплексу склалася небезпечна ситуація, пов'язана з можливим витоком аміаку.

За словами начальника міського управління МНС, зараз здоров'ю та життю харків'ян нічого не загрожує.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини