Психологи з різних країн світу відвідали харківський дельфінарій
29 листопада 2013 17:18
Психологи з різних країн світу відвідали харківський дельфінарій Фахівці екстремальної психології з 12 країн світу відвідали сьогодні, 29 листопада, харківський дельфінарій «Немо».

Візит пройшов в рамках III Міжнародної конференції «Сучасний стан та розвиток екстремальної та кризової психології».

Фахівцям з різних країн, зокрема, з Росії, Франції, Азербайджану, Казахстану, Білорусі, Латвії, України, метод дельфінотерапії продемонструвала лікар-терапевт I категорії Олена Кушнірська.

Як повідомила начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології харківського Національного університету цивільного захисту України Світлана Лебедєва, з тих пір, як у Харкові відкрили дельфінарій, харківські психологи рекомендують метод дельфінотерапії всім, хто опинився в осередку надзвичайної події. За її словами, цей метод займає перше місце серед всіх реабілітаційних програм, оскільки не тільки сприяє отриманню позитивних емоцій, але й розвиває опорно-руховий апарат, поліпшує роботу нервової системи, розвиває мову.

Як зазначила Світлана Лебедєва, екскурсія в дельфінарій стала дуже корисною для багатьох психологів, оскільки, наприклад, в Латвії та Казахстані ще не використовують метод дельфінотерапії в процесі психічного відновлення особистості.

Нагадаємо, III Міжнародна конференція «Сучасний стан та розвиток екстремальної та кризової психології» проходила 28-29 листопада в Національному університеті цивільного захисту України. У Харкові працюють 10 фахівців галузі екстремальної психології, які виїжджають у різні регіони країни для надання допомоги під час надзвичайних подій.

Довідка. Дельфінотерапія - один з найефективніших альтернативних, нетрадиційних методів психотерапії. У центрі психотерапевтичного процесу знаходиться взаємодія людини і дельфіна. Цей процес проходить під контролем лікарів, психологів, психотерапевтів, дефектологів, педагогів. Харківська міська рада, облдержадміністрація та дельфінарій підписали договір про соціальне партнерство, згідно з яким дельфінарій надає дітям безкоштовну можливість пройти курс дельфінотерапії. Всього цього року направлення на проведення курсу лікування за цією методикою отримали 102 дитини з ураженнями центральної нервової системи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини