Ірина Бережна: Україна виконає умови ЄС для підписання договору про асоціацію
10 вересня 2013 10:53
Ірина Бережна: Україна виконає умови ЄС для підписання договору про асоціацію Україна має всі можливості для того, щоб виконати умови ЄС і підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Про це заявила народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ірина Бережна. За її словами, для підписання угоди Україні необхідно три складових: політична воля на найвищому рівні, консенсус на рівні влади і опозиції і підтримка європейського курсу країни на рівні суспільства. Всі три складових сьогодні присутні.

«Доказом наявності політичної волі вищого керівництва країни є виступ Президента на відкритті чергової сесії Верховної Ради України, де він у черговий раз підтвердив прихильність європейському курсу. Доказом консенсусу між владою і опозицією є прийняті минулого тижня закони у Верховній Раді. Доказом підтримки суспільства є результати відповідних опитувань громадської думки», - заявила Ірина Бережна.

Також Ірина Бережна зазначила, що, говорячи про законодавство, на ухваленні якого наполягає Європейський Союз, в першу чергу потрібно приймати закон «Про прокуратуру». «Сьогодні цей документ отримав високу оцінку секретаря Венеціанської комісії Томаса Маркета, і я думаю, що в найближчі сесійні тижні він буде винесений на розгляд парламенту. А оскільки суб'єктом законодавчої ініціативи виступить Президент, то законопроект буде розглянутий як першочерговий. Цим законопроектом різко скорочуються повноваження прокуратури на всіх рівнях, і це абсолютно в дусі європейської практики», - підкреслила Ірина Бережна.

Таким чином, додала вона, в України є чітке бачення того, що саме і яким чином має бути зроблено для підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі. За словами Ірини Бережної, вона впевнена, що Україна виконає всі необхідні умови ЄС для підписання договору про асоціацію.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини