Восени підприємці отримають грошову допомогу
21 липня 2021 16:53 Економіка
Восени підприємці отримають грошову допомогу Порядок надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів затвердили сьогодні, 21 липня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська, 25 тис. 947 харків’ян отримають по 2 тис. грн з коштів бюджету міської територіальної громади.

За її словами, перелік підприємців надало Міністерство цифрової трансформації. Його сформували за заявами, які застраховані особи надали в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Дія» для отримання допомоги за рахунок коштів державного бюджету.

Вікторія Китайгородська зазначила, що департамент перерахує кошти АТ «Ощадбанк», а банк, своєю чергою, - на банківські рахунки застрахованих осіб. Перші виплати на рахунки фізичних осіб-підприємців і найманих працівників заплановані на вересень. За її словами, очікується, що всі вони отримають допомогу до середини жовтня.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов нагадав, що на останній сесії міськради на виплати підприємцям, бізнес яких постраждав у зв’язку з COVID-19, з коштів бюджету міської територіальної громади було виділено близько 52 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини