В усіх центрах адмінпослуг почали видавати ID-карти і закордонні паспорти
22 січня 2018 15:17 Суспільство
В усіх центрах адмінпослуг почали видавати ID-карти і закордонні паспорти Паспорт громадянина України у вигляді ID-карти, а також паспорт для виїзду за кордон тепер можна отримати у центрах надання адміністративних послуг у 9-ти районах Харкова.

Про це сьогодні, 22 січня, повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.

За її словами, з нового року в центрах адмінпослуг Холодногірського, Новобаварського, Основ'янського, Немишлянського, Індустріального та Слобідського районів були створені додаткові робочі місця і закуплено необхідне обладнання для надання цих послуг. З переліком необхідних для оформлення паспорта документів, а також реквізитами для оплати послуги можна ознайомитися на сайті Центру адмінпослуг міста Харкова. Крім того, для зручності заявники можуть в онлайн-режимі записатися на прийом на конкретну дату і час.

«Для того, щоб оформити паспорт для виїзду за кордон, можна звернутися до будь-якого з 9-ти центрів незалежно від місця реєстрації - ця послуга надається за принципом екстериторіальності. Щоб оформити паспорт у вигляді ID-карти вперше, заявнику необхідно звернутися до центру адмінпослуг або міграційної служби за місцем реєстрації», - повідомила Вікторія Китайгородська.

Замовити послугу можна в кожному з дев'яти центрів адмінпослуг міста з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, в п'ятницю - з 9:00 до 16:45. Оплатити послугу можна також на місці - в кожному центрі працює відділення банку.

Зазначимо, що діти від 14 до 18 років, яким вперше видають ID-карту, отримують цю послугу безкоштовно, термін видачі - 20 днів. Час оформлення закордонного паспорта - від тижня до 20 днів.

Нагадаємо, з квітня 2017 року послуги з видачі паспортів у вигляді ID-карти і закордонних паспортів стали доступні, крім районних відділень міграційної служби, також в адмінцентрах Шевченківського та Київського районів, а у вересні - в Регіональному центрі послуг (в тому числі для жителів Московського району ). За цей час з приводу отримання біометричних паспортів та паспортів у вигляді ID-карти звернулося близько 50 тис. жителів Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини