У річницю Євро-2012 в кафе показують голландський футбол і крутять голландські хіти
30 червня 2013 16:38
У річницю Євро-2012 в кафе показують голландський футбол і крутять голландські хіти Два кафе стали переможцями конкурсу установ громадського харчування на кращу голландську символіку, який проводився до річниці Євро-2012.

Кафе «Дербі» у місті Люботині і харківське кафе «Ліверпуль» (вул. Плеханівська, 9) сьогодні приймають своїх відвідувачів, пригощаючи їх «футбольним» меню і радуючи фотографіями та атрибутикою чемпіонату минулого року.


Як повідомили в Департаменті спортивних та іміджевих проектів, всього в цьому конкурсі взяли участь близько 30 закладів громадського харчування. Серед критеріїв відбору були атмосфера футбольного свята, голландська атрибутика, наявність Wi-Fi.

У кафе «Дербі» у Люботині зараз звучать популярні пісні голландських уболівальників. «Viva Holandia», що полюбилася харків'янам, наспівують відвідувачі закладу і сьогодні. Їх годують пивними закусками і подають пиво власного приготування.

Як розповіли власники закладу, він було відкритий спеціально до Євро-2012. Але знаменно воно не тільки цим. Тут відпочивали близько 70 голландських уболівальників після дружнього матчу з харків'янами, який провели на футбольному полі поруч з кафе.

«Вони залишили теплі спогади. Дуже приємно було, коли вони скандували «Дербі, Дербі, Люботин!». Зараз тут є шарфи з футбольною символікою з різних країн, футболка з автографами, м'ячі, статуетки, привезені з Голландії, також тут можна погортати альбом з кращими фотографіями Євро-2012», - розповів керуючий закладом Євген Юр'єв.

Він зазначив, що кожен день працівники кафе вибирають кращі футбольні матчі і транслюють їх на екранах. Сьогодні, 30 червня, тут будуть показувати матчі тільки за участю голландської збірної.
 
В гостях у другого переможця конкурсу на голландську символіку, кафе «Ліверпуль», - волонтери Євро-2012, які провели сьогодні ходу, присвячену річниці футбольного свята. Пройшовши маршем від пл. Свободи до стадіону «Металіст», колона волонтерів прибула до кафе «Ліверпуль», де було відкрито фан-куточок голландських уболівальників.
 
Як зазначив заступник Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, бажання власників кафе облаштувати на його території фан-куточок голландської збірної та її фанатів-співвітчизників зіграло важливу роль у виборі переможця конкурсу.

«Одна з умов, поставлених перед кафе, - створити затишну атмосферу для зустрічей фанатів голландської збірної. Тут повним ходом йде процес оформлення: зал вже прикрашений футболками, шарфиками, м'ячами, під фан-куточок виділено окреме приміщення. Велика кількість харків'ян вболіває за голландську команду не тільки через її колорит, але й тому, що в ній гравці високого класу. У ході Євро-2012 ми продемонстрували іноземним гостям свою гостинність, і тепер на наших уболівальників за кордоном дивляться зовсім по-іншому і сприймають їх як толерантних, привітних людей», - зазначив Олександр Попов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини