У місті ремонтують основні трамвайні переїзди
31 травня 2016 15:18 Інфраструктура
У місті ремонтують основні трамвайні переїзди Реконструкція трамвайних колій і переїздів триває в Харкові.

Як повідомив сьогодні, 31 травня, директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, головне завдання - реконструювати великі переїзди, де є великий потік транспорту. За його словами, ремонту потребують 136 км шляхів, тобто, трохи більше половини. 25% робіт вже виконано. Як зазначив Сергій Дульфан, саме в стані шляхів криється основна причина сходів трамваїв, які відбуваються останнім часом в місті.

«Щорічно необхідно ремонтувати близько 10% шляхів, щоб утримувати їх у належному стані. Причина сходу трамваїв комплексна. Безумовно, має місце стан шляхів. Їх укладали в 70-80-ті роки на дерев'янних шпалах, а рейки до шпал кріпилися металевими костилями. За цей час дерево згнило, костилі розхиталися і шляхи розширилися. Є знос рейок. Ми постійно обстежуємо шляхи і рухомий склад. На ділянках, які будуть відремонтовані, вводиться обмеження швидкості. І тут з'являється ще один фактор сходу, коли водії починають збільшувати швидкість. У день буває по два сходи, буває і жодного нема. Також їх стає менше в залежності від того, як керівництво підприємства посилює заходи з дисципліни», - повідомив Сергій Дульфан.

Нагадаємо, що цього року шляхи будуть реконструйовані на вул. Москалівській (вул. Жовтневої революції), пр. Гагаріна, майдані Павлівському, від вул. Польової до перехрестя пр. Московського і вул. Академіка Павлова, на Велозаводському мосту, вул. Університетській, вул. Віринській.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини