У Харкові вручили премію людям з особливими потребами
04 грудня 2014 14:37 Місто
У Харкові вручили премію людям з особливими потребами Вручення премії «Подолання» за активну соціальну діяльність відбулося 3 грудня в готелі «Харків Палас».

Захід відбувся в рамках Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Пам'ятні дипломи та грошові премії у розмірі 5 тис. грн на розвиток діяльності лауреатам вручили заступники Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та Олександр Попов, директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова, депутат міської ради Габріел Михайлов.

Вітаючи лауреатів, Олександр Попов зазначив, що суспільство має брати приклад з таких людей і вчитися у них досягати своїх цілей і долати труднощі.

Також переможців премії привітала заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, яка побажала їм міцного здоров'я та досягнення найвищих цілей.

«Кожен, хто знаходиться і серед номінантів, і серед переможців, вартий поваги. Вони - приклад мужності, життєлюбства і цілеспрямованості. Вони роблять все можливе, щоб прожити це життя якомога яскравіше», - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

Як зазначила віце-президент міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова, ця премія важлива не тільки для людей з особливими потребами, а й для всього суспільства. Також вона подякувала засновникам та спонсорам премії та побажала номінантам і переможцям подальших досягнень.

За словами одного з меценатів премії, депутата міської ради Габріела Михайлова, установа такої премії ще раз свідчить про те, що місто піклується про всіх своїх громадян і особливу увагу приділяє людям з особливими потребами. Заохочення таких людей за їхні спортивні, громадські, культурні чи соціальні досягнення допомагають їм рухатися вперед і нарівні з іншими громадянами суспільства досягати цілей і допомагати Харкову стати ще краще. Також він зазначив, що за останній час в Харкові помітно покращилася інфраструктура щодо доступності для людей з особливими потребами.

Лауреатами премії стали люди з обмеженими фізичними можливостями: глухонімі, слабозорі, інваліди-колясочники. В ході свята кожен з них підготував для присутніх виступ і відеоряд з розповіддю про свої досягнення.

Премії «Подолання» удостоєні Валентина Ужик в номінації «Наука», Євгенія Бреус в номінації «Надія України», Ігор Шрамко в номінації «Професіоналізм», Володимир Чарушин в номінації «Талановиті діти», Роман Бондаренко в номінації «Спорт», Олена Бобирева в номінації «Мистецтво», Евеліна Ахматова в номінації «Творчість».

В рамках заходу також пройшла виставка фотографій «Епізоди», виставка робіт лауреатів, а також інтегрований показ мод модельєрів Олега Тарнавського та Олександра Бевзюка.

Зазначимо, премія «Подолання» організована в 2013 році за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Її вручають людям з інвалідністю за досягнення у професійній, творчій, спортивній або громадській діяльності.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини