У Харкові відкрили «Школу Супергероїв» для онкохворих дітей
21 грудня 2021 16:35 Медицина
У Харкові відкрили «Школу Супергероїв» для онкохворих дітей Освітній проєкт «Школа Супергероїв» почав працювати на базі Міської клінічної дитячої лікарні №16.

У медичному закладі проходять лікування діти, зокрема з онкогематологічною патологією, які тривалий час перебувають у лікарні та не можуть своєчасно здобувати повноцінну якісну освіту.

Заняття за шкільною програмою будуть проводити для дітей різного віку, п'ять днів на тиждень. Діти навчатимуться або в класі, або індивідуально, або дистанційно, якщо вони знаходяться в ізольованих боксах. Дітям не ставитимуть оцінок і не задаватимуть домашніх завдань. Для проведення навчального процесу адміністрація лікарні уклала договір про співпрацю з керівництвом Харківської загальноосвітньої школи №70. Вчителі, які проводитимуть заняття, пройшли спеціальну підготовку.

Зазначимо, що раніше команда мережі освітнього простору «Школа Супергероїв» та «Право на освіту» звернулися до Харківського міського голови Ігоря Терехова з пропозицією про організацію такої школи. Завдяки його підтримці було виділено кошти та проведено ремонт холу другого поверху 16-тої лікарні, де розташовані приміщення «Школи Супергероїв», та капітальний ремонт навчального класу. В оснащенні навчального класу (придбано шкільні меблі, сенсорну панель, планшети та ін.) взяли активну участь громадські діячі, благодійники та волонтери: Оксана Сліпченко, Саід Джавід, Артур Стаценко, Андрій Литвинов, Андрій Табачін, Ротарі-Клуб «Харків Надія», Харківське відділення ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» та адміністрація Харківської спеціалізованої школи №119.

Сьогодні відбулася презентація навчального класу та пройшов перший урок – «Урок мрії».

«Не було жодних сумнівів, що «Школа Супергероїв» має відкритися у 16-й лікарні, яка лікує діток практично з усієї України. Ми впевнені, що для дітей навчання стане позитивною частиною лікувального процесу. А ми, як міська влада, зі свого боку всіляко сприятимемо, щоб цей проєкт працював системно, продуктивно та якісно», - наголосила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Зазначимо, що харківська «Школа Супергероїв» вже восьма в Україні після Києва, Житомира, Херсона, Хмельницького, Дніпра та ін.

Довідка. Соціальний освітній проєкт для дітей «Школа Супергероїв» розпочався у 2016 році. Організатор проєкту – громадський діяч та засновник ГО «Маленьке серце з мистецтвом» Євгенія Смирнова. Перші уроки відбулися на базі Київської лікарні ОХМАТДИТ.

2017 року школу підтримала телеведуча, куратор проєкту «Право на освіту» Наталія Мосейчук. Завдяки її зусиллям з'явилася міжвідомча робоча група у складі представників Міністерства освіти та науки, Міністерства охорони здоров'я та громадських діячів. Було розроблено Положення про особливості організації форми здобуття загальної середньої освіти в закладах охорони здоров'я. 28 жовтня 2021 року Кабінет Міністрів України своєю постановою утворив державну установу «Школа Супергероїв», яка надаватиме освітні послуги дітям на стаціонарному лікуванні. Фінансуватиметься установа з державного бюджету.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини