У Харківській області відремонтують понад 200 кілометрів доріг (виправлено)
16 січня 2014 14:57
У Харківській області відремонтують понад 200 кілометрів доріг (виправлено) 212 км доріг між містами і селищами Харківської області планують відремонтувати цього року.

Про це сьогодні, 16 січня, повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Анатолій Демченко. 
 
За його словами, на ремонт з державного бюджету буде виділено 319 млн грн. У порівнянні з минулим роком обсяги робіт на цих дорогах збільшилися в кілька разів: у 2013 році між селищами в Харківській області відремонтували всього 12 км доріг.
 
Як зазначив Анатолій Демченко, приведення до ладу цих доріг - пріоритет у роботі Служби автомобільних доріг на 2014 рік. Також ремонтуватимуть і дороги державного значення, і міжнародні магістралі, зокрема, окремі ділянки траси Київ - Харків - Довжанський, яку почали приводити до ладу торік. Цього року шляховики планують відремонтувати дорожнє покриття від кордону Донецької області до Ізюма, закінчити укладання верхнього шару асфальтобетону від Харкова до Чугуєва, а також від Чугуєва до Ізюма.
 
Як повідомив заступник начальника з експлутації Служби автомобільних доріг Сергій Пляка, також будуть приділяти увагу і утриманню доріг. На ці цілі в поточному році коштів направлено більше, ніж у минулому. Зокрема, більше грошових коштів передбачили на ямковий ремонт, розмітку, установлення дорожніх знаків та огорожі. Крім того, достатню суму коштів запланували і на зимове утримання доріг, для цього є вся необхідна техніка та посипальні матеріали.
 
Також заплановано ремонт пішохідних переходів. Всього їх в області 313, з них 269 вважаються нерегульованими. Поруч з переходами дорожники планують встановити сучасне освітлення, обладнати знаками підвищеної інформативності та провести розмітку червоно-білого кольору згідно з новим державним стандартом. У першу чергу облаштовувати пішохідні переходи будуть на автомобільних дорогах державного значення та міжнародних магістралях, а також в місцях підвищеної аварійності.
 
За підсумками минулого року серед позитивних моментів дорожники відзначили зменшення на дорогах аварійних ситуацій (на 20%), серед негативних - крадіжку знаків. Всього минулого року їх було вкрадено близько 500.
 
Зазначимо, в планах підприємства й благоустрій Окружної дороги, в якому акцент зроблять на освітленні. Всього планують освітити 15 ділянок - це дворівневі розв'язки і великі мости. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини