У 20 тисяч абонентів в Харкові не працюють телефони
28 грудня 2015 16:12 Суспільство
У 20 тисяч абонентів в Харкові не працюють телефони 20 тис. 367 абонентів в місті Харкові залишилися без стаціонарного телефонного зв'язку.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 28 грудня, провів нараду щодо шляхів вирішення цієї проблеми. У нараді взяли участь представники ПАТ «Укртелеком», голови райадміністрацій, представники правоохоронних органів.

Як повідомив директор Харківської філії ПАТ «Укртелеком» Юрій Савченко, відключено 5% абонентської бази. Це пов'язано з численними крадіжками мідного кабелю на мережах телефонного зв'язку.

«Вкрадено понад 60 кілометрів кабелю, ми понесли 36 мільйонів гривень прямих збитків, враховуючи вартість викраденого та відновлювальні роботи. На першому місці по крадіжках у нас Московський район, як найбільший, на другому - Комінтернівський, на третьому - Червонозаводський», - повідомив Юрій Савченко.

За його словами, прокладати новий кабель можна тільки при плюсовій температурі, а час відновлення одного порізу займає дві доби. Враховуючи, що кабель може бути пошкоджений, наприклад, в семи місцях, його заміна може зайняти до трьох тижнів. Директор філії зазначив, що компанія вже розробила проект модернізації мереж, які будуть виготовлені зі спецматеріалу, на що отримано кредит у розмірі 1,5 млрд грн, і в березні наступного року приступлять до робіт.

Правоохоронці зі свого боку повідомили, що за фактами крадіжок до суду направлено 61 кримінальну справу, тривають слідчі дії ще по 89-ти. Юрій Савченко повідомив, що запобігти крадіжкам поки ніяк не можна, так як сигналізація спрацьовує вже в разі пошкодження кабелю. А за рішеннями суду підприємство отримало лише 3 тис. грн компенсації. 

Ігор Терехов підкреслив, що правоохоронцям потрібно більш посилено займатися запобіганням крадіжок.

«Злодії ріжуть кабель і здають в пункти прийому металобрухту. А те, що без зв'язку залишилися 20 тисяч сімей, які не можуть викликати «швидку», пожежних, нікого не хвилює. Потрібно закрити ці пункти, і крадіям просто не буде куди нести накрадене. Нам треба провести спільну нараду з поліцією, СБУ, «Укртелекомом». Ми просто не маємо права залишати таку кількість людей без телефонів», - підкреслив перший віце-мер.

Також він звернувся до Юрія Савченка з проханням поінформувати людей про терміни завершення відновлювальних робіт. За його словами, жителі кожного з районів повинні чітко знати, коли до них повернеться телефонний зв'язок. Ігор Терехов нагадав, що та ж ситуація в місті і з проводовим радіо, тому зараз місцева влада докладе всіх зусиль, щоб не дати цим проблемам посилитися.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини