Сергій Чернов про заворушення в мерії: Почалася цілеспрямована дискредитація органів місцевого самоврядування
21 червня 2018 10:29 Місто
Сергій Чернов про заворушення в мерії: Почалася цілеспрямована дискредитація органів місцевого самоврядування Заворушення перед початком сесії в Харківській міськраді - це заздалегідь спланована акція, спрямована на дискредитацію органів місцевого самоврядування.

Таку думку висловив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов щодо заворушень, які відбулися в день сесії Харківської міської ради 20 червня.

«Я згоден з думкою колег: почалася цілеспрямована дискредитація органів місцевого самоврядування. Без сумніву - це заздалегідь запланована акція, оскільки навряд чи пересічні громадяни завжди носять із собою димові шашки і сльозогінний газ. А значить, саме до таких протизаконних дій готувалися!

Що впало в очі, так це крайня ступінь озлобленості. На моє переконання, таку поведінку «представників громадських організацій» можна кваліфікувати виключно як розбійний напад із загрозою життю.

Не думаю, що в демократичній країні можна так поводитися з законно обраними депутатами. Адже це прояв зневаги насамперед до народного вибору. Я також до сих пір не можу зрозуміти сенсу в тенденції кидати людей у ​​сміттєві баки. Це ознака деградації суспільства. А ще такі епізоди - прекрасна тема для використання проти нас в інформаційній війні. Бачачи такі божевільні дії, громадянам інших країн легко повірити, що в Україні відсутня демократія, а силовики не в змозі захистити людей від проявів агресії та насильства.

Хочу висловити слова підтримки своїм колегам - депутатам, працівникам виконавчого апарату, які в таких умовах продовжують працювати. Органи місцевого самоврядування Харківщини своєю щоденною працею доводять любов до рідної землі, повагу до жителів громад та дотримання чинного законодавства. Проявів такої тваринної агресії немає місця ні на Слобожанщині, ні в Україні в цілому», - зазначив Сергій Чернов.

Нагадаємо, перед початком сесії 20 червня в будівлі Харківської міськради відбулися заворушення: невідомі розпилили газ, запалили димові шашки, розбили скло. Кілька співробітників міськради були госпіталізовані.  Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що розцінює погром, який організували так звані «активісти», не інакше, як провокацію, підтриману поліцією.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини