Розвиток кластерів і вихід на нові ринки - у Харкові вдосконалюють бізнес-середовище
18 жовтня 2021 15:41 Економіка
Розвиток кластерів і вихід на нові ринки - у Харкові вдосконалюють бізнес-середовище Круглий стіл, присвячений розробці Стратегії розвитку підприємництва в місті Харкові до 2030 року, відбувся сьогодні, 18 жовтня, у Харківській міській раді.

У ньому взяли участь представники міської ради, бізнесу та громадськості. Засідання провів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Як повідомив президент Харківської обласної громадської організації «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак, Стратегія заснована на реалізації таких основних цілей, як покращення бізнес-середовища, розвиток загальної інфраструктури, а також мікро- та малого бізнесу, спрощення доступу підприємців до міських ресурсів, розвиток галузевих кластерів, підвищення конкурентоспроможності харківських підприємств, співпраця між галузями і підприємцями, сприяння бізнесу для виходу на нові ринки і розвиток експорту.

Підприємець, член Харківської обласної громадської правозахисної організації підприємців «Моя справа» Олександр Попов зазначив, що Стратегія розвитку підприємництва увійде в загальну Стратегію розвитку Харкова. Він запропонував визначити коло осіб і департементов, відповідальних за розробку Стратегії розвитку підприємництва, розширити склад розробників документа, закріпити профільного заступника з цього питання, а також організувати офіс омбудсмена з питань бізнесу, який би працював на постійній основі.

Також в рамках круглого столу виступили представники різних сфер бізнесу - фізичні особи-підприємці, представники Асоціації платників податків, Асоціації фахівців з нерухомості, IT-сфери, кластера легкої промисловості та дизайну та ін. Вони, зокрема, запропонували приділяти більше уваги промоції Харкова, створити інфраструктуру відкритих даних, проводити заходи для популяризації харківських виробників, спростити алгоритм укладання договорів з підприємствами тощо.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов підкреслив, що всі пропозиції, що надійшли, будуть розглянуті.

«У нас конструктивний діалог. Проблеми не потрібно замовчувати і робити собі ж ведмежу послугу. Адже ми хочемо миттєво реагувати на потреби підприємців і стати самим відкритим містом в Україні. Пропозиції, які прозвучали, цікаві, дуже актуальні. Чудова ініціатива «Купуй харківське», - підтримав учасників обговорення Ігор Терехов.

Також секретар міської ради підкреслив, що міська рада продовжить підтримувати промисловий сектор, який посідає особливе місце в розвитку Харкова.

Зазначимо, що круглий стіл відбувся в рамках засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при Харківському міському голові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини