Нижній храм Жінок-Мироносиць планують освятити в День міста
06 серпня 2014 13:43
Нижній храм Жінок-Мироносиць планують освятити в День міста Нижній храм Святих Жінок-Мироносиць планують освятити в День міста, 23 серпня. Про це сьогодні, 6 серпня, на прес-конференції повідомив голова правління ВАТ «Трест «Житлобуд-1» Олександр Харченко. За його словами, темпи будівництва храму дуже високі, всі роботи з його зведення виконуються на необхідному рівні. «Земельну ділянку під будівництво храму Жінок-Мироносиць нам виділили тільки в листопаді, і за цей час будівельники виконали величезну роботу», - зазначив Олександр Харченко.

За його словами, незважаючи на складну суспільно-політичну та економічну ситуацію в країні, темпи будівництва у Харкові не знижуються. І особливу увагу в місті приділяють об'єктам соціальної сфери.

Зокрема, підрядники, які займаються реконструкцією філармонії, роблять все можливе для того, щоб зберегти результат вже виконаних будівельних робіт, і чекають подальшого фінансування, яке дозволить закінчити реконструкцію цього об'єкта. Нагадаємо, що на це потрібно близько 40 млн грн.

Як зазначив Олександр Харченко, зусилля харківських будівельників відзначені на державному рівні. Так, за будівництво храму Святої цариці Тамари та реконструкцію пл. Конституції харківським будівельникам вручили премії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Довідка. Храм на честь Святих Жінок-Мироносиць будується за адресою: вул. Чернишевська, 17. Автор проекту - харківський архітектор Павло Чечельницький. Храм відноситься до типу традиційних українських храмів з дев'ятьма куполами. Загальна площа 2-3-поверхової будівлі - 1 тис. 222,7 кв. м, висота - 45 м. Проектом передбачений цокольний поверх, де буде нижній храм з вівтарем і іконостасом, на другому поверсі - головний молитовний зал з трьома вівтарями, розрахований на 300-500 прихожан. Будівля будується з цегли, буде поштукатурена і пофарбована в білий колір, буде з золоченими куполами.

Храм, названий на честь Жінок-Мироносиць, існував в Харкові на цьому місці з кінця XVII століття до 30-х років XX століття.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини