На трамвайному переїзді на Сумській монтують плити
09 листопада 2012 16:48
На трамвайному переїзді на Сумській монтують плити На трамвайному переїзді на перехресті вулиць Сумської та Маяковського монтують нові залізобетонні плити.

Як повідомила головний інженер-технолог фірми-виконавця робіт Олена Єлякіна, ремонт переїзду триває вже чотири дні. Його планують закінчити в середині наступного тижня, якщо не завадить погода: монтаж рейок у плити треба проводити тільки по сухій погоді.
 
Олена Єлякіна підкреслила, що на сьогодні вже демонтували старе покриття і конструкції переїзду, зміцнили грунт, засипали гранвідсів - основу під плити. 
 
«Така основа буде гарантувати стійкість конструкції. Головною особливістю самих плит є жолоби, у яких встановлять рейки. Це забезпечить ізоляцію рейки від блукаючих струмів, знизить рівень шуму і вібрації, дасть транспорту змогу комфортно перетинати переїзд, а також забезпечить стабільність положення рейки в профілі», - уточнила Олена Єлякіна.
 
Головний інженер-технолог додала, що така сама технологія застосовувалася в Харкові на пр. Гагаріна, на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Кірова, на пл. Повстання.
 
Зараз на ділянці працює близько 15 робітників, підйомний кран, екскаватор, вантажні машини. Залізобетонні плити, за допомогою яких реконструюють переїзд, голландського виробництва, бетон - польського, а рейки - чеського. Ремонт проводять на ділянці довжиною в 25 м.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини