На площі Свободи встановили новорічну ялинку
10 грудня 2013 17:56
На площі Свободи встановили новорічну ялинку На пл. Свободи у Харкові завершили встановлення новорічної ялинки.

Як повідомила головний художник міста Світлана Дуденко, на сьогоднішній день повністю встановили її каркас, повісили прикраси, лампочки і світлові пристрої, які поки працюють в тестовому режимі - фахівці налагоджують світлові і колірні комбінації.

Також на головній площі Харкова встановили восьмиметрові матрьошки - Діда Мороза і Снігуроньку, традиційний будиночок Діда Мороза, а також ярмаркові намети, в яких харків'яни у святкові дні зможуть купити новорічні товари, поїсти і випити гарячі напої.

Як повідомили в Департаменті культури, офіційне відкриття головної ялинки міста намічено на 21 грудня. У двадцятих числах почне працювати і будиночок Діда Мороза. Відкриття ярмарку відбудеться 15 грудня.

Нагадаємо, головна новорічна ялинка Харкова цього року буде заввишки 36 м. На ній будуть мільйони світлових і колірних комбінацій, більше 200 мінливих світлових шоу. На ялинці встановлять понад 60 тис. лампочок і світлових пристроїв. Під час свят для них буде використано три режими роботи - святковий, денний і нічний. Центр управління новорічної ялинки буде забезпечений цілодобовим відеоспостереженням з трьох точок пл. Свободи.

Довідка. Площа поверхні ялинки складе 1300 кв. м, максимальний діаметр - понад 16 м, загальна вага - понад 30 т.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини