На Південному вокзалі зазвучав Бах
20 березня 2018 18:42 Культура
На Південному вокзалі зазвучав Бах Хор «Амадеус» Харківської дитячої музичної школи №15 імені В. А. Моцарта виступив в залі очікування Південного вокзалу.

Концерт пройшов в рамках музичного фестивалю «KharkivMusicFest» і почався з творів Йоганна Себастьяна Баха. Для виступу в зал спеціально привезли фортепіано. Під час виконання окремих творів хористам також акомпанував віолончеліст.

Нагадаємо, заходи фестивалю «KharkivMusicFest» зараз проходять в різних куточках міста. «Учні музичної школи виступають в торгових центрах, метро. Таким чином, всі харків'яни можуть послухати класичну музику, яка зараз, на жаль, звучить досить рідко», - зазначила заступник директора дитячої музичної школи №15 імені Моцарта Оксана Тарасова.

Юні музиканти розповіли, що люблять братися за складний репертуар, де в партитурі чотири-п'ять голосів, і щоб досконально зіспіватися, у них йде кілька місяців підготовки.

«Багато хто з нас крім вокалу вчиться грі на гітарі, фортепіано. Спочатку співати в різних громадських місцях Харкова було незвично, але це новий корисний і позитивний досвід», - розповіли учасники хору «Амадеус».

Нагадаємо, що Міжнародний музичний фестиваль «KharkivMusicFest» проходить у Харкові з 14 по 29 березня. Двотижневий музичний марафон був ініційований диригентом і піаністом, харків'янином Станіславом Христенком. У програмі - симфонічна музика українських, європейських, американських композиторів у виконанні солістів і диригентів з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України (Київ, Львів, Дніпро, Одеса, Харків). Також реалізується проект «Art & Piano: грай яскраво», коли на різних майданчиках - у метро, торгових центрах, вокзалах - свою творчість представляють учні харківських музичних шкіл. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини