Місто просить уряд упорядкувати питання видачі довідок для отримання допомоги
25 вересня 2013 12:45
Місто просить уряд упорядкувати питання видачі довідок для отримання допомоги Депутати Харківської міської ради сьогодні, 25 вересня, ухвалили звернення до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Як було зазначено, підрозділи Державної міграційної служби мають інформацію винятково про місце реєстрації людини - без характеристик житла, у якому вона зареєстрована. Це робить неможливим видачу громадянам довідок для постановки на квартирний облік або приватизації житла, призначення і виплати державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми, призначення та надання пільг учасникам, ветеранам та інвалідам війн і багатьох інших видів довідок, передбачених чинним законодавством України.

У Харкові керуючим і балансоутримувачем житлового фонду є КП «Жилкомсервіс». На сьогодні підприємство збирає, обробляє, систематизує і зберігає дані про місце проживання і місце перебування харків'ян. Щоденно обслуговується понад 4 тис. чоловікмз питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, зміни прізвища, імені, по батькові, видачі довідок з місця проживання та про склад сім'ї, видачі довідок для пенсійного фонду тощо. Для цього використовуються картотеки реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб, які планується надалі передати в територіальні підрозділи Державної міграційної служби.

«Однак відсутність у даний час нормативно-правових актів, що регламентують механізм видачі вищевказаних довідок, істотно ускладнює отримання громадянами соціальних виплат, допомог та іншого, а передача підприємствами з обслуговування житлового фонду в територіальні підрозділи Державної міграційної служби зазначених картотек реєстраційного обліку виключить отримання виплат. Як наслідок, виникають певні незручності і соціальна напруга серед населення, особливо це стосується мешканців приватного сектора», - говориться у зверненні.

Ураховуючи всі ці моменти, Харківська міська рада просить Прем'єр-міністра визначити на законодавчому рівні механізм видачі довідок для отримання громадянами соціальних виплат та допомог, внесення змін до нормативно-правових актів. Також міськрада просить призупинити передачу від підприємств з обслуговування житлового фонду в територіальні підрозділи Державної міграційної служби картотек реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини