Місто надало пільгу на проїзд ветеранам силових структур і людям з інвалідністю третьої групи
21 лютого 2018 11:59 Суспільство
Місто надало пільгу на проїзд ветеранам силових структур і людям з інвалідністю третьої групи Харківська міська рада надала пільгу на безкоштовний проїзд у міському електротранспорті і метрополітені ветеранам ЗСУ, СБУ, МВС та причетним до них категоріям, а також людям з інвалідністю третьої групи.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 21 лютого, на сесії Харківської міської ради.

Рішенням сесії пільга на проїзд ветеранам військової служби, СБУ, МВС та прирівняним до них категоріям надано без урахування доходів.

Як повідомила раніше заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, до міської ради надійшло багато звернень від ветеранів силових структур з проханням надати їм право безкоштовного проїзду, оскільки на державному рівні з 1 січня 2018 року цю пільгу для них скасували. Схожа ситуація склалася і з громадянами с інвалідністю 3-ї групи, яким держава також скасувала пільгу на безкоштовний проїзд.

«Коли ми прорахували всі цифри, то побачили, що багато інвалідів третьої групи мають подвійний статус, і зрозуміли, що зможемо надати ветеранам Збройних Сил, СБУ, МВС та прирівняним до них категоріям пільгу на безкоштовний проїзд і не будемо вимагати від них довідок про доходи. При цьому серед інвалідів третьої групи в Харкові велика кількість людей з вадами зору та незрячих людей, людей з вадами слуху та нечуючих, яким ця пільга теж потрібна. Про все це ми доповіли міському голові Геннадію Кернесу, показали розрахунки, і він доручив підготувати проект рішення на сесію Харківської міськради», - зазначала Світлана Горбунова-Рубан.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року в Україні змінено порядок надання пільг на безкоштовний проїзд у міському електротранспорті. Всі пільги, передбачені законодавством України, які раніше фінансувалися з державного бюджету, передані на місцевий рівень. У Харкові пільги зберегли і, крім того, з ініціативи Геннадія Кернеса надали 50%-ву пільгу на 50 поїздок у метрополітені школярам і додатково 30 поїздок зі знижкою 50% у наземному електротранспорті, до наявних 60 пільгових поїздок в метрополітені, - студентам.

Всього у 2018 році на проїзд громадян пільгових категорій у пасажирському електротранспорті в бюджеті міста закладена компенсація в розмірі 400 млн грн. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини