«Харківобленерго» має намір вимкнути п'ять тягових підстанцій міського електротранспорту
26 серпня 2016 14:32 Місто
«Харківобленерго» має намір вимкнути п'ять тягових підстанцій міського електротранспорту АК «Харківобленерго» планує вимкнути в ніч з 26 на 27 серпня п'ять тягових підстанцій, які забезпечують електроенергією наземний пасажирський електротранспорт.

Як повідомив сьогодні, 26 серпня, перший заступник КП «Міськелектротранссервіс» Віктор Громикін, підприємство отримало від енергетиків відповідне повідомлення.

«Буде вимкнено п'ять тягових підстанцій, але які саме - невідомо. Як і минулого разу, це призведе до того, що трамваї або тролейбуси на деяких маршрутах знову зупиняться. Система електропостачання міського електротранспорту така, що при вимкненні всього однієї тягової підстанції транспорт може зупинитися в трьох районах міста. Що вони вимкнуть цього разу, і які маршрути не працюватимуть - ми поки не знаємо», - зазначив Віктор Громикін.

У той же час заступник генерального директора з експлуатації водопровідного господарства КП «Харківводоканал» Владлен Волков повідомив, що «Харківобленерго» не проводитиме викмнення електроенергії на об'єктах водопостачання та водовідведення, яке енергетики запланували на 30 серпня. За його словами, у підприємства є рішення Господарського суду від 19 серпня, яким компанії «Харківобленерго» заборонено вимикати електроенергію на об'єктах «Харківводоканалу». Енергетики мають намір оскаржити це рішення, але поки будуть його виконувати.

«Запевняю, що якщо на наші об'єкти подаватиметься електроенергія, то вода у харків'ян буде цілодобово, крім, звичайно, аварійних ситуацій, які відбуваються на наших мережах», - зазначив Владлен Волков.

Нагадаємо, що сьогодні близько 600 працівників комунальних підприємств «Харківводоканал», «Харківські теплові мережі» та «Міськелектротранссервіс» заблокували адміністративний будинок АК «Харківобленерго» на знак протесту проти анонсованих на найближчі дні відключень електроенергії. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини