Харків розвиватиме співробітництво з НАТО
22 листопада 2018 18:38 Міжнародне співробітництво
Харків розвиватиме співробітництво з НАТО Зустріч першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова з головою представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим відбулася сьогодні, 22 листопада, у Харківській міській раді.

Сторони обговорили результати співпраці по вже існуючих програмах і можливості їх розвитку в майбутньому.

Як повідомив Александер Вінніков, він приїхав до Харкова на закриття навчального курсу для студентів Національної академії Національної гвардії України в рамках Програми професійної підготовки Україна-НАТО. За його словами, у подальшому в цьому виші може бути створений підрозділ або факультет з євроатлантичної інтеграції.

«НАТО підтримує Україну і в політичному сенсі, і в практичному відношенні, реалізуючи чимало проектів у регіонах. Наприклад, у Харкові і області спільно з Українським інститутом протезування реалізуються програми з медичної реабілітації ветеранів АТО. Семінари програми з психологічної реабілітації колишніх військовослужбовців відвідали 600 осіб, а курси соціальної адаптації, що включають навчання англійської мови, основ менеджменту, сучасних інформаційних технологій, - 430 осіб. Також у військових вишах реалізується програма щодо запобігання ризику корупції у сфері безпеки і оборони», - повідомив Александер Вінніков.

У той же час, за даними представництва НАТО в Україні, рівень підтримки Північноатлантичного Альянсу в Харківській області становить 28%, що менше, ніж в інших регіонах. У зв'язку з цим організація постарається посилити інформування громадськості про свою діяльність, в тому числі за допомогою семінарів, круглих столів, роботою в вишах.

Ігор Терехов підкреслив, що міська влада зацікавлена ​​у подальшому розширенні співробітництва з представництвом НАТО.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини