Ігор Терехов: Сміттєпереробний завод під Харковом стане багатопрофільним комбінатом
16 червня 2016 12:03 ЖКГ
Ігор Терехов: Сміттєпереробний завод під Харковом стане багатопрофільним комбінатом Сміттєпереробний завод, який планують побудувати протягом трьох років під Харковом, стане багатопрофільним комбінатом.

Про це повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він зазначив, що серед функцій підприємства - система роздільного збирання, сортування, рекультивація та переробка сміття.

«Також на комплексі буде добуватися полігонний газ для виробництва електроенергії, яка буде поставлятися на енергоринок. Це складна система, але вона дозволяє безпечно експлуатувати полігон. При будівництві такого комбінату з переробки сміття пожежі та екологічні катастрофи виключені. Це світова практика і світовий досвід», - підкреслив Ігор Терехов.

Перший віце-мер нагадав, що Харків - єдине місто в Україні, яке реалізує такий проект. Робота над створенням заводу триває вже чотири роки, і за цей час місто встигло перейняти провідні світові практики. На комбінаті буде створено 132 робочих місця.

Нагадаємо, що на будівництво сміттєпереробного заводу Харків отримає від Світового банку 44 млн дол. Щодня з міста на полігон вивозиться понад 1,5 тис. Тонн ТПВ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини