Харків'яни платитимуть за домофон на 25% менше
14 січня 2014 14:13
Харків'яни платитимуть за домофон на 25% менше КП «Харківміськліфт» обслуговуватиме домофони на 25% дешевше, ніж комерційні підприємства.

Про це сьогодні, 14 січня, повідомив директор підприємства Анатолій Кандауров.
 
Він зазначив, що оплата послуги домофона коливатиметься залежно від типу будинку. У середньому вона становитиме 5,3 грн - 5,5 грн. за місяць. Як і за оплату комунальних послуг, за користування домофонами для населення соціальних категорій будуть передбачені пільги. У тариф входять всі витрати на обслуговування пристрою.

Анатолій Кандауров повідомив, що з 1 лютого «Харківміськліфт» почне масово встановлювати домофони в харківських під'їздах. Ці послуги увійдуть до переліку єдиної квитанції оплати комунальних послуг та будуть оплачуватися нарівні з іншими комунальними та житловими послугами.
 
Зазначимо, обладнання, яке буде встановлювати підприємство, - власного виробництва. Починаючи від розробки системи диспетчеризації та створення металевої панелі і закінчуючи безпосередньо установленням у під'їзді - всім цим займаються фахівці підприємства.
 
За словами директора підприємства, домофони, які були встановлені раніше комерційними фірмами, залишаться на своїх місцях, а самі фірми, швидше за все, перейдуть до комунального підприємства у субпідрядники.
 
Нагадаємо, на сесії Харківської міської ради був прийнятий Порядок встановлення пристроїв замково-переговорних систем у будинках комунальної власності. Згідно з документом, домофони можуть встановлюватися як з ініціативи жителів, так і з ініціативи балансоутримувача будинку. Цим документом вводиться поняття «виконавець послуг з обслуговування домофонних систем», який затверджується рішенням виконкому. Таким виконавцем послуг в будинках комунальної власності стало комунальне підприємство «Харківміськліфт».
 
На сьогоднішній день в місті налічується близько 10 тис. домофонів. Зараз проходить інвентаризація та вивчення домофонних систем, і за її результатами стане зрозуміло, яка кількість з них потребує заміни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини