Для школярів Харкова ввели вітамінне меню
23 листопада 2020 11:03 Освіта
Для школярів Харкова ввели вітамінне меню Сезонне вітамінне меню ввели у навчальних закладах Харкова.

У період захворюваності на грип та ГРВІ кухарі використовують сезонні овочі і фрукти. Як зазначила технолог КП «Комбінат дитячого харчування» Ірина Гонтаренко, серед них - яблука, гарбузи, апельсини, свіжоморожені ягоди.

«Яблука ми використовуємо у сирому і запеченому вигляді, готуємо з гарбузом. Зі свіжомороженої полуниці, чорної смородини та інших фруктів готуємо вітамінні компоти, киселі. Також робимо фруктові поливки для страв, багато страв з гарбуза - ікру, рагу, запечений гарбуз з апельсинами», - розповіла Ірина Гонтаренко.

Наприклад, у гімназії №152 Холодногірского району навчається понад 1,4 тис. дітей, серед яких - 615 учнів початкової школи, які харчуються за кошти міського бюджету. У п'ятницю в шкільному меню були різотто з овочами, салат з буряка, куряча котлета, хліб, компот з фруктів і апельсин.

Лікар гімназії №152 Лілія Богдан зазначила, що в харчоблоці дотримуються всіх санітарно-гігієнічних норм. Щоранку проводиться медичний огляд співробітників на інфекційні та шкірні захворювання, ведеться журнал здоров'я, на блюдах ставляться добові проби.

Як повідомила директор КП «Комбінат дитячого харчування» Надія Тимофєєва, продукти харчування для шкільних їдалень отримують з сертифікатами та висновками ветслужби.

«Продукти приймаються на кожному харчоблоці, у кожній школі, де працюють відповідальний заввиробництва і медпрацівник. Обов'язково ми стежимо за тим, щоб не порушувалися терміни зберігання», - розповіла Надія Тимофєєва.

Крім того, у період пандемії діти харчуються в їдальні за новим графіком. Учні початкової школи - на декількох перших перервах, а середньої та старшої школи - за попереднім замовленням.

За словами головного спеціаліста Департаменту освіти Наталії Воробйової, вранці класні керівники знайомлять дітей з меню, а потім віддають до харчоблоку інформацію про кількість учнів, які хочуть поїсти в їдальні, і стравах, які вони обрали.

«Після цього працівники харчоблоку за графіком харчування накривають столи дітям середніх і старших класів. З дотриманням всіх санітарних норм - дистанції між столами і кількістю дітей за столами», - зазначила Наталія Воробйова.

Нагадаємо, що на час пандемії COVID-19 шкільні їдальні Харкова працюють з дотриманням всіх санітарних норм, затверджених Кабінетом Міністрів України.
Теги:
Друкувати
Останні новини