10 тисяч чоловік прийшли на площу Рози Люксембург підтримати «Металіст»
12 серпня 2013 11:28
10 тисяч чоловік прийшли на площу Рози Люксембург підтримати «Металіст» Акція на підтримку харківського ФК «Металіст» пройшла сьогодні, 12 серпня, на пл. Рози Люксембург.

За оцінками міліції, в ній взяли участь близько 10 тис. уболівальників, причому не тільки з Харкова, а й з Харківської області. Мета акції - підтримати команду напередодні оголошення рішення УЄФА щодо участі «Металіста» у Лізі чемпіонів. Фанати тримали в руках плакати російською, англійською та французькою мовами, на яких, зокрема, були прохання до УЄФА та його керівника Мішеля Платіні - «Містер Платіні, будьте милосердні», «УЄФА, виявіть до нас повагу» тощо.


Перед уболівальниками, серед яких були школярі, студенти, вихованці дитячої академії клубу, ветерани клубу, представники різних спортивних товариств і організацій, руху «ультрас» і прості харків'яни, виступив заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов.

«Тисячі людей зібралися на цій площі, яка навіть не вмістила всіх бажаючих підтримати нашу команду, адже «Металіст» - це гордість Харкова! Ми успішно провели матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, і за оцінками УЄФА Харків був визнаний одним із кращих міст, що приймали турнір, і ми пишаємося цим! Я впевнений, що Харків має велике майбутнє, в тому числі футбольне. Ми будемо грати, будемо перемагати! За «Металіст», за Харків!» - сказав заступник міського голови.

На підтримку команди також виступив парафан-клуб «Металіста», в який входить понад сто фанатів - людей з обмеженими можливостями. Його голова Олена Шингарьова зазначила, що вболівальники висловлюють глибоку стурбованість у зв'язку з можливістю застосування санкцій на адресу команди. «Цього року «Металіст» вперше отримав право виступати в Лізі чемпіонів. Але дисциплінарні санкції можуть позбавити його цієї можливості, а разом з тим і нас - чудового футбольного видовища. Від імені всіх фанатів ми звертаємося до представників УЄФА з проханням не позбавляти нашу команду можливості грати у цьому престижному турнірі. Ми віримо в те, що футбольне свято у нашому місті відбудеться!» - зазначила Олена Шингарьова.

Також на підтримку «Металіста» виступили представники фанатського руху, ветерани клубу.

Нагадаємо, 13 серпня в УЄФА відбудеться засідання, на якому буде ухвалено рішення про можливе усунення ФК «Металіст» від участі в єврокубках у зв'язку з вердиктом Лозаннського суду про договірний характер матчу «Металіст» - «Карпати» в сезоні 2007/2008 років.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини