На Олексіївці обладнали протиударний острівець безпеки
20 жовтня 2021 19:44 Інфраструктура
На Олексіївці обладнали протиударний острівець безпеки Протиударний острівець безпеки обладнали на проїжджій частині в районі будинку №37 по пр. Людвіга Свободи.

З конструкцією ознайомився секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. За його словами, це перший подібний острівець у місті, і їх встановлюватимуть на інших автомагістралях.

«Острівець зроблений за всіма нормами безпеки. Навіть якщо важка машина на швидкості 140 кілометрів на годину влетить сюди, то пішоходи залишаться живі. Такі острівці треба обладнати на всіх швидкісних магістралях міста, адже від цього часто залежить життя людей. Йдеться, перш за все, про проспект Науки, площу Конституції, де були резонансні ДТП. У місті багато місць, де такі острівці обов'язково повинні з'явитися», - підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що острівець безпеки харківського типу - це сучасна модульна конструкція, яка є захисним елементом для зупинки пішоходів під час переходу проїжджої частини. Вона складається з захисного рефьюджа та інклюзивної плити зі всесезонним протиковзким покриттям. Ці елементи обладнані протитаранними боллардами (стовпами), які є також додатковим елементом світлової сигналізації, оскільки дублюють сигнали світлофора.

Крім того, острівець безпеки обладнаний спеціальними тактильними елементами та звуковими індикаторами спеціально для людей з обмеженими можливостями.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини