Тільки 30% харківських школярів повністю здорові
18 серпня 2015 14:52 Освіта
Тільки 30% харківських школярів повністю здорові Перед початком навчального року в усіх школах Харкова пройдуть профілактичні медичні огляди.

Про це сьогодні, 18 серпня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, вже у вересні почнуться поглиблені медогляди.

«Харків - єдине місто в Україні, де протягом семи років у всіх школах проводяться медогляди. Торік було оглянуто 98% учнів. У цілому картина вийшла невтішна: тільки 30% оглянутих дітей виявилися здоровими», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, на першому місці знаходяться захворювання органів зору. Але якщо раніше на другому-третьому місцях зазвичай були проблеми з дихальною і травною системами, то тепер другий рік поспіль їх тіснять хвороби серцево-судинної та нервової систем.

«Це хвороби дорослих людей, і це говорить про те, що діти живуть вже не звичайним дитячим життям. Купа електронних гаджетів, телебачення, комп'ютери, малорухливий спосіб життя, спілкування тільки в соціальних мережах, брак свіжого повітря, постійна інформаційна напруженість - все це позначається на їхньому здоров'ї і стані. Ми прикладаємо всі зусилля, щоб змінити такий щоденний розпорядок багатьох дітей», - зазначила Ольга Деменко.

Саме з цією метою на багатьох шкільних стадіонах проводиться реконструкція. До 1 вересня будуть відремонтовані стадіони у дев'яти школах, і вони додадуться до 27-ми вже відремонтованих. Також у 37 школах будуть встановлені нові гімнастичні майданчики.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини