У Харкові готують до реалізації програму забезпечення житлом працівників комунальних підприємств
21 квітня 2015 18:33 ЖКГ
У Харкові готують до реалізації програму забезпечення житлом працівників комунальних підприємств Міська влада готує до реалізації Програму забезпечення житлом працівників комунальних підприємств міста Харкова на 2014-2017 роки.

Про це сьогодні, 21 квітня, повідомили на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міської ради.

За словами заступника директора Департаменту економіки та комунального майна Якова Мусієнка, зараз практично повністю розроблені порядок надання житлоплощі і порядок співфінансування будівництва житла комунальними підприємствами. Їх мають незабаром затвердити на засіданні виконкому Харківської міськради.

«Це програма, аналогів якої в Україні немає, тому ми зіткнулися з низкою труднощів при розробці документації. Департаменти та комунальні підприємства вели пошук юридично грамотного рішення при не зовсім коректних діючих нормах Житлового кодексу, нормах про службове житло і т.п., намагалися все це врегулювати. Якщо порядок затвердять, то міська влада буде готова почати реалізацію цієї програми, питання лише у фінансуванні», - зазначив Яків Мусієнко.

Він нагадав, що, згідно з прийнятою програмою, на її реалізацію з міського бюджету передбачалося виділити 40 млн грн - по 10 млн грн щорічно. Але цього року кошти на будівництво поки не виділялися. Крім того, в реалізації програми повинні взяти участь комунальні підприємства, які беруть на себе зобов'язання щодо підводки необхідних комунікацій. Планується, що будинок будуватиметься на зарезервованій земельній ділянці по вул. Ньютона, 115.

Як повідомила начальник управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Надія Полов'янська, у реєстрі працівників комунальних підприємств міста, які потребують поліпшення житлових умов і висловили бажання отримати житло за цією програмою, зараз налічується близько 180 сімей.

Нагадаємо, що Харківська міська рада 25 грудня 2013 року затвердила Програму забезпечення житлом працівників комунальних підприємств міста Харкова на 2014-2017 роки. Вона передбачає будівництво житла та реконструкцію нежитлових приміщень та будівель під житло. Передбачалося, що будівництво і реконструкція вестимуться шляхом співфінансування за рахунок коштів бюджету міста, комунальних підприємств та особистих коштів працівників на доступних для них умови оплати. Всього передбачалося побудувати 16 тис. кв. м загальної площі житла, що дозволить забезпечити житлоплощею близько 250 сімей працівників комунальних підприємств.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини