Повідомлення про проведення громадського обговорення у формі електронної консультації з питання присвоєння імені Маршала Жукова шляхом перейменування проспекту Петра Григоренка в місті Харкові
1. Об’єкт права власності якому пропонується присвоїти ім’я фізичної особи – проспект Петра Григоренка у місті Харкові.
 
2. Формою цього громадського обговорення є електронна консультація на офіційному веб-сайті Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету https://www.city.kharkov.ua.
 
3. Необхідність громадського обговорення цього питання обумовлена надходженням до Харківської міської ради пропозицій від ветеранських організацій міста Харкова щодо повернення історичної назви проспекту в місті Харкові імені Маршала Жукова та з метою залучення представників громадськості до розгляду зазначеного питання, на виконання вимог Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».
Обґрунтуванням ветеранських організацій міста Харкова такої пропозиції є історичні події, в яких приймав Г.К. Жуков та які пов’язані з його ім’ям.
У роки Другої світової війни Г.К. Жуков брав безпосередню участь у звільненні від нацистських окупантів Східної, Центральної та Західної України, командував військами Першого Українського фронту. Воєначальник бував у Харкові кілька разів як до Другої світової війни, в ході війни і після неї. День нашого міста відзначається як завершення Курсько-Бєлгородської наступальної операції - визволення Харкова, яке ознаменувало найбільша подія - завершення корінного перелому в ході цієї самої кровопролитної війни в історії людства.
Також згідно з міжнародними актами Україна взяла на себе зобов’язання вшановувати та увічнювати пам’ять учасників та жертв Другої світової війни 1939-1945 років.
 
4. Пропозиції щодо присвоєння юридичній особі (проспект Петра Григоренка) імені фізичної особи (Маршала Жукова) внесені ветеранськими організаціями міста Харкова.
 
5. Організатор громадського обговорення передбачений п.7 ч.1 ст. 7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій». 
 
6. Для подання пропозицій (зауважень):
Поштова адреса: майдан Конституції,7, м. Харків, 61200.
Електронна адреса: [email protected].
Номер телефону: (057) 760-73-69.
Строк подачі пропозицій (зауважень) – до 18.12.2019 включно.
Пропозиції (зауваження) подаються за електронною формою:
 
7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за яким можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:
Майдан Конституції, 7, м. Харків, 61200.
Електронна адреса: [email protected]
Номер телефону: (057) 760-79-68.
 
8. Відповідальною за проведення громадського обговорення визначено Чечетову-Терашвілі Тетяну Михайлівну – заступника міського голови – керуючого справами виконавчого комітету міської ради.
 
9. Звіт за результатами громадського обговорення та узагальнені пропозиції (зауваження), отримані у ході проведення громадського обговорення, будуть оприлюднені не пізніше 01.01.2020 на офіційному веб-сайті Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету https://www.city.kharkov.ua.
Друкувати