З початку року в Харкові не зафіксовано жодного випадку сказу
06 березня 2013 10:27
З початку року в Харкові не зафіксовано жодного випадку сказу За січень-лютий поточного року в місті не було зареєстровано жодного випадку захворювання на сказ серед тварин.

Про це повідомила начальник Харківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області, головний державний санітарний лікар міста Ірина Зубкова.
 
За її словами, протягом двох місяців 2013 року до медпрацівників з приводу вакцинації проти сказу звернулося 243 харків'янина. За відповідний період 2012 року - 333 чоловіка, що на 27% більше, ніж цьогоріч.
 
Крім того, зазначила Ірина Зубкова, в порівнянні з минулими роками змінилося процентне співвідношення між хворими, вкушеними бродячими тваринами, й тими, кого покусали домашні вихованці. Так, у 2013 році це співвідношення становить 44% вкушених бездомними тваринами проти 56%, що постраждали від укусів домашніх вихованців. Раніше вкушених бродячими тваринами було від 64 до 68%.
 
Головний державний санітарний лікар Харкова уточнила, що за два місяці поточного року зафіксовано 103 випадки укусів людини бродячими тваринами, за той же період 2012 року - 205 випадків. 
 
Вона також підкреслила, що в цьому році намітилася тенденція зниження числа укусів безпритульними тваринами дітей до 15-ти років.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини