У Харкові зберуть інформацію про відомих харків'янок, щоб перейменувати на їхню честь вулиці
15 липня 2015 14:30 Суспільство
У Харкові зберуть інформацію про відомих харків'янок, щоб перейменувати на їхню честь вулиці Харківська асоціація багатодітних сімей (матерів) АММА запропонує міській комісії з питань декомунізації перейменувати деякі вулиці на честь відомих харків'янок.

 

Сьогодні, 15 липня, на засіданні круглого столу «Схід і Захід - разом: кращі практики в соціальній політиці» президент організації Юлія Ібрагім розповіла, що у Львові був реалізований проект з пошуку інформації про жінок, іменами яких названі місцеві вулиці. На честь них були встановлені меморіальні дошки з біографічними довідками. Президент організації виступила з ініціативою продовжити проект в Харкові.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан запропонувала розширити проект: вона звернулася до Юлії Ібрагім з пропозицією зібрати необхідну інформацію про відомих харків'янок і надати її міській комісії, що відповідає за виконання закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки» для подальшого її використання в процесі перейменування вулиць.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини