У Харкові реалізується історико-культурний проект «Родовід»
18 лютого 2016 12:10 Культура
У Харкові реалізується історико-культурний проект «Родовід» Комплекс заходів в рамках історико-культурного проекту «Родовід», який дозволить дізнатися про походження відомих харків'ян, проходить у Харкові.

Так, з 1 грудня реалізується конкурс дослідницьких робіт «Історія моєї родини» для дітей та молоді, а з 2 березня по 1 квітня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва пройде перша в Україні генеалогічна виставка «Дерево роду».

На виставці будуть представлені генеалогічні дерева як відомих на Харківщині родів, так і звичайних людей, чиї предки походили з дворян, купців, козаків, селян. Також експонуватимуться речі, які належали представникам того чи іншого роду, фотографії, документи.

Під час роботи генеалогічної виставки пройдуть різноманітні заходи, на яких вчені і дослідники розкажуть про генеалогію і геральдику, про відомі харківські роди, пройде виставка документів і літератури з архівів і бібліотек міста, культурно-мистецькі заходи, інтерактивні лекції з історії Харкова, музичні вечори. Також підведуть підсумки і нагородять номінантів і переможців конкурсу дослідницьких робіт «Історія моєї родини».

Історико-культурний проект «Родовід» реалізується Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва спільно з Харківським приватним музеєм міської садиби.

Відкриття генеалогічної виставки «Дерево роду» - 2 березня. Початок - о 16:00. Вхід - вільний. Захід пройде за адресою: вул. Пушкінська, 62 (2-й поверх). 

Детальніше з планом заходів проекту можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини