У Харківському дельфінарії - поповнення
17 червня 2015 16:39 Екологія
У Харківському дельфінарії - поповнення У харківському дельфінарії «Немо» сьогодні, 17 червня, вночі народилося дельфінятко.

Як повідомили в дельфінарії, пологи були складними і тривали майже два дні. До ветеринарів дельфінарію на прохання заступника міського голови Світлани Горбунової-Рубан приєдналися кращі акушери-гінекологи Харкова. Крім того, дельфінарію було надане найсучасніше діагностичне обладнання.

Під час пологів у самки виникли проблеми, і в неї скривило і паралізувало хвіст. Була проведена складна процедура стимуляції, і тільки після цього вона змогла народити. У дельфінарії зазначили, що народити і вижити з такими ускладненнями в природних умовах неможливо.

Маму новонародженого звуть Віта, а тата - Геша. Їх самих колись врятували фахівці дельфінарію «Немо», коли дельфінів викинуло на берег Чорного моря. Вибрати їхньому синові ім'я можуть усі бажаючі, відправивши свій варіант на пошту «[email protected]»  або написавши в соціальних мережах.

За словами фахівців дельфінарію, самка почуває себе вже набагато краще, м'язи хвоста приходять в норму, і вона вся занурена в материнство, ні на секунду не залишаючи дитинча. Вона годує його молоком, вчить триматися на воді, пірнати і спливати. Саме дельфінятко абсолютно здорове, повне сил та енергії.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини