Тиждень мобільності в Харкові: день без автомобілів, велопарад та пішохідна вулиця в центрі міста
10 вересня 2015 10:26 Місто
Тиждень мобільності в Харкові: день без автомобілів, велопарад та пішохідна вулиця в центрі міста Європейський тиждень мобільності пройде з 16 по 22 вересня в Харкові.

Українські міста проводять Європейський тиждень мобільності вже не перший рік. Участь у ній для Харкова - це можливість привернути увагу громадськості до сьогоднішніх проблем сталого розвитку міста, розвитку інфраструктури екологічного міського транспорту, створенню сприятливих умов для роботи та відпочинку жителів.

В рамках тижня мобільності в місті пройдуть круглий стіл «Стійка мобільність Харкова» із залученням представників харківської політичної еліти та іноземних фахівців, всеукраїнська акція «На роботу велосипедом», осінній Велодень та акція «День без авто».

Зокрема, велопарад пройде у неділю, 20 вересня. Маршрут велосипедистів пролягатиме по вул. Сумській - від Білгородського шосе до пл. Конституції. Збір учасників акції - біля пам'ятника Велосипедистові об 11:30, початок велопараду - о 12:00.

Крім того, 20 вересня вул. Квітки-Основ'яненка на один день стане пішохідною. Вона буде закрита для транспортного руху протягом усього дня (з 10:00 до 22:00) і дасть можливість наочно продемонструвати модель життя вулиць міста без руху автотранспорту. Харків'ян чекатиме кіно на вулиці, вулична поезія, музика, театр, танці, фотосушка, прокат велосипедів, конкурси малюнку, вуличні ігри. Як зазначили організатори, захід «Перша пішохідна вулиця Харкова» в рамках Європейського тижня мобільності - це перша спроба облаштувати пішохідний простір міста і наповнити його життям, а не паркінгом.

22 вересня в Харкові проведуть день без автомобіля, який щорічно проходить в європейських країнах з 2000 року. Цього дня харків'янам запропонують вирушити на роботу пішки, на велосипеді або на громадському транспорті.

З календарем заходів тижня мобільності можна ознайомитися тут.

Організатори - громадська організація «Міські Реформи», Ініціативна група «День музики» і Харківська велосипедна спілка за підтримки Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Харківської міської ради.

Зазначимо, що Європейський тиждень мобільності проходить щороку у вересні в багатьох країнах Європи. Проводиться за підтримки Генерального управління екології та транспорту Європейської комісії.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини