Геннадій Кернес підписав меморандум з ЮНІСЕФ
08 липня 2019 16:18 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес підписав меморандум з ЮНІСЕФ Харківська міська рада підписала Меморандум про взаємодію з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді».

Документ сьогодні, 8 липня, підписали Харківський міський голова Геннадій Кернес і керівник соціальних програм ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов.

«Громада, дружня до дітей і молоді» - глобальний рух, що об'єднує місцеві влади, громадянське суспільство і бізнес з метою поліпшення добробуту дітей і молоді в усьому світі. У 2018 році уряд України підписав Меморандум з ЮНІСЕФ і партнерами про впровадження ініціативи в країні. Про намір приєднатися до неї заявили понад 170 українських міст і об'єднаних територіальних громад. Харків переміг у конкурсному відборі й увійшов до другої групи муніципалітетів, які отримають методологічну підтримку Представництва Дитячого фонду ООН.

Як зазначив Геннадій Кернес, підписання Меморандуму дасть можливість за допомогою надійного партнера - ЮНІСЕФ зробити життя дітей і молоді в Харкові більш комфортним.

«Ми дбаємо про сім'ї, дітей та підтримуємо молодь. За останні вісім років в Харкові відкрили 24 дитячих садки, встановили близько 500 ігрових майданчиків і реконструювали стадіони в 76 школах. Ми багато працюємо, щоб юнаки та дівчата хотіли вчитися, жити і працювати в Харкові. З цією метою було створено Молодіжну раду при Харківському міському голові.

Минулої осені в Харкові пройшов перший сімейний форум. Центральним органам влади були спрямовані пропозиції щодо підтримки сімей з дітьми. Ми забезпечили пільговий проїзд у громадському транспорті для школярів, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт. Ми не залишаємо у біді тих, кому потрібна допомога. Всі наші підрозділи, від яких залежить виконання вимог ЮНІСЕФ, зроблять роботу в терміни і якісно. Дякую вам за довіру, сподіваємося, що виконаємо кандидатський мінімум», - сказав Харківський міський голова.

У свою чергу керівник соціальних програм ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов повідомив, що з 1996 року до ініціативи «Громада, дружня до дітей і молоді» приєдналося понад 3 тис. муніципальних округів у 38 країнах. Вона охоплює понад 30 млн дітей. Підписання меморандуму - це тільки перший крок. Тепер в Харкові повинні проаналізувати стан дітей і молоді в суспільстві, розробити і прийняти план дій, який би сприяв створенню комфортного середовища, і забезпечити ресурсами виконання прийнятого плану. У разі успішної реалізації, протягом декількох років, місто отримає статус «дружньої громади».

Керівник соціальних програм ЮНІСЕФ зазначив, що в цілому робота побудована на виконання Конвенції з прав дітей та розвитку таких напрямків, як сервіси, освіта, охорона здоров'я, безпека, відпочинок.

«Якщо громада робить успіхи, ми ставимо свій бренд поряд з брендом міста, показуємо всім іншим, в тому числі потенційним інвесторам, що в цьому місці роблять набагато більше середнього. Ця ініціатива спрямована на майбутнє. Діти дорослішають, і сенс в тому, щоб люди хотіли жити в місті, щоб територія була упорядкована і робота звернена не тільки на тих, хто платить за послугу, а й на тих, хто не може собі це дозволити. Гарний градоначальник робить багато для свого міста. У Харкова багато цікавих ініціатив - smart-city, інклюзивна освіта, що робить місто особливим. Не сумніваємося, що і цю роботу ви виконаєте якісно», - зазначив Артур Айвазов.

Він повідомив, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект, який передбачає додаткову фінансову підтримку міст, які реалізують ініціативу.

Детальніше з ініціативою «Громада, дружня до дітей і молоді» можна ознайомитися на сайті ЮНІСЕФ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини