У Харкові поховали Геннадія Кернеса
23 грудня 2020 17:16 Місто
У Харкові поховали Геннадія Кернеса Харківський міський голова Геннадій Кернес був похований сьогодні, 23 грудня, на Алеї почесних громадян міського кладовища №2.

Церемонія поховання відбулася після громадянської панахиди, яка пройшла в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка.

На кладовищі зібралися рідні та близькі, друзі та колеги Геннадія Кернеса, співробітники Харківської міської ради, харків'яни, які провели мера Харкова в останню путь.

Як зазначила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Геннадій Кернес віддав рідному місту практично все життя.

«Мене вже питали сьогодні, як ми будемо жити далі? А далі ми працюватимемо якнайкраще, бо Геннадій Адольфович залишив після себе життєву філософію міста, як потрібно ставитися до людей і реально їм допомагати. За двадцять з гаком років, що я його знаю, ми реалізували в Харкові чимало соціальних проєктів. Ось і будемо йти второваною стежкою з розумінням того, що потрібно місту і його жителям, як це робив Геннадій Кернес», - сказала віце-мер.

Лідер руху стріт-воркаут у Харкові, радник міського голови з питань спорту Іван Криленко згадав, як уперше познайомився з Геннадієм Кернесом у 2012 році. Саме з того моменту вулична гімнастика отримала в Харкові неймовірний поштовх до розвитку.

«Він оточував себе молоддю, був для нас прикладом як сильна, мотиваційна людина, яка любить своє місто і бажає йому тільки добра. І ми дійсно рівнялися на Геннадія Адольфовича: не покладаючи рук займалися улюбленою справою, розвивали стріт-воркаут, ставали справжніми патріотами свого міста. Наш мер дуже хотів, щоб молодь активно займалася спортом, і ми своєю подальшею працею продовжимо цей почин», - зазначив Іван Криленко.

Нагадаємо, що міська влада має намір увічнити пам'ять про Геннадія Кернеса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини