Завдяки енергозбереженню в Харкові заощадили понад 6 мільйонів гривень
26 червня 2014 18:21
Завдяки енергозбереженню в Харкові заощадили понад 6 мільйонів гривень 6,5 млн грн заощадили в Харкові з початку 2014 року за рахунок впровадження програм з енергоефективності. Про це сьогодні, 26 червня, повідомив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін в ході виїзної наради з благоустрою міста Харкова за участю начальника Управління благоустрою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Максима Барінова.

За словами Віктора Кітаніна, всього за 2014 рік в Харкові планують заощадити коштів не менше, ніж минулого року, а це - понад 30 млн грн обігових коштів комунальних підприємств. Вся ця сума, зазначив начальник департаменту, буде спрямована на впровадження нових енергозберігаючих технологій, розрахованих на п'ять і більше років. Так, вже в 1-му кварталі цього року за програмами енергоефективності комунальними підприємствами освоєно більше 2,98 млн грн.

Також Віктор Кітанін повідомив, що найближчим часом Харків одержить інвестиції від Світового банку, частину яких направлять на будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкцію ТЕЦ-3, ТЕЦ-4, Салтівської котельні та інших об'єктів. За його словами, роботи з модернізації дозволять поліпшити екологічний стан території, а також виробляти додаткову теплову та електричну енергії.

У свою чергу представник Мінрегіонбуду зазначив, що зараз в країні зацікавлені в отриманні всіх ресурсів альтернативної енергетики, тому досвід Харкова у цій сфері дуже цінний.

Також Максим Барінов повідомив, що в міністерстві вже розробили два нових законопроекти, що стосуються утилізації тари і упаковок. В українських містах планують поставити спеціальні контейнери для вторинної сировини, а також організувати переробку відходів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини