Затверджені нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення
06 лютого 2020 10:47 Суспільство
Затверджені нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила нові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомили в КП «Харківводоканал», 4 лютого відбулося засідання Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, на якому було прийнято постанову НКРЕКП №283 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 червня 2016 року №1141 про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення». Нові тарифи затверджені для 45 водоканалів України, в тому числі і для КП «Харківводоканал».

На підприємстві зазначили, що основними причинами зміни вартості послуг є: підвищення заробітної плати; зміни податків; зміна тарифів на електроенергію, матеріали для підготовки води питних якостей і очищення стоків і виконання ремонтів; додаткові витрати з виплати відсотків за користування кредитом Світового банку та ін.

Так, для КП «Харківводоканал» затверджені такі тарифи:

на централізоване водопостачання:
- споживачам, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення - 5,32 грн за 1 м³ (без ПДВ); 6,384 грн за 1 м³ (з ПДВ);
- споживачам, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення - 12,69 грн за 1 м³ (без ПДВ); 15,228 грн за 1 м³ (з ПДВ);

на централізоване водовідведення:
- споживачам, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення - 2,35 грн за 1 м³ (без ПДВ); 2,82 грн за 1 м³ (з ПДВ);
- споживачам, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення - 7,68 грн за 1 м³ (без ПДВ); 9,216 грн за 1 м³ (з ПДВ).

Нові тарифи почали діяти 5 лютого.

Довідка. Збільшення тарифів на водопостачання і водовідведення по Україні склало від 10% до 35%. Зростання тарифів визначено збільшенням витрат на електроенергію на 5%, на оплату податків на 6,3%, на оплату праці та відрахування в єдиний соціальний фонд на 29,6%, збільшилися витрати, пов'язані з обслуговуванням кредитних договорів в 2,7 раза.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини