Заступники міського голови зустрілися зі студентами
14 грудня 2017 18:36 Місто
Заступники міського голови зустрілися зі студентами Зустріч зі студентами та представниками Молодіжної ради при Харківському міському голові пройшла сьогодні, 14 грудня, у міській раді та була присвячена Дню місцевого самоврядування, що минув нещодавно.

З молоддю спілкувалися секретар Харківської міської ради Олександр Новак, заступник міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, заступник міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, депутати міської ради Ольга Чічіна, Габріел Михайлов.

Таку зустріч проводять у мерії вже вдруге, щоб залучити ще більше студентів до роботи в Молодіжній раді та розповісти їм про діяльність органів місцевого самоврядування.

Олександр Новак і Тетяна Таукешева розповіли молодим людям про структуру органів місцевого самоврядування, роботу виконавчих органів влади, бюджетну децентралізацію. Після цього учасники зустрічі пройшли тест, щоб перевірити отримані знання.

«Я хочу подякувати вам від імені міського голови Геннадія Кернеса, депутатів за те, що ви проявляєте інтерес і постійно самовдосконалюєтеся. Радий, що подібні зустрічі стали доброю традицією. Вітаю вас із Днем місцевого самоврядування. Це свято для всіх нас, тому що наше спільне завдання - реалізовувати повноваження громад», - сказав Олександр Новак.

Костянтин Лобойченко зазначив, що за участю молоді за останні два роки було проведено понад тисячу заходів, встановлено 11 національних рекордів. Цього року пройшов Молодіжний форум, який зібрав понад 2 тис. учасників. За його словами, результати цієї роботи сприяли тому, що харківська Молодіжна рада стала найефективнішою в Україні.

«Я говорю про це, грунтуючись на спілкуванні з представниками молодіжних рад з різних міст України і навіть інших країн. Завдяки міському голові Геннадію Кернесу у нас з вами є можливість втілювати свої ідеї і отримувати досвід», - сказав Костянтин Лобойченко.

У свою чергу голова Молодіжної ради при Харківському міському голові Михайло Лазарєв повідомив, що за останні два роки він та його команда стали частиною міської ради. Вони брали участь у розробці програм з розвитку молодіжного руху, поводження з домашніми тваринами, створення бюджету участі і «Порталу харків'янина».

«Прийнято бюджет участі, і скоро з допомогою «Порталу харків'янина» будь-яка людина зможе реалізувати свої ідеї щодо розвитку Харкова. Ми проводимо такі зустрічі, щоб розповісти молодим людям про діяльність органів місцевого самоврядування. Щоб вони бачили, що міська рада - не закрита будівля, а сюди можна прийти, поставити питання і запропонувати свої ініціативи. Ми відкриті до діалогу і запрошуємо до спільної роботи всіх бажаючих», - сказав Михайло Лазарєв.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини