З сьогоднішнього дня підприємців і нерухомість реєструє тільки міськрада
30 березня 2016 13:59 Місто
З сьогоднішнього дня підприємців і нерухомість реєструє тільки міськрада З сьогоднішнього дня реєстрацію прав на нерухоме майно, а також юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців здійснює тільки Департамент реєстрації Харківської міської ради.

Про це сьогодні, 30 березня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

Він зазначив, що повноваження реєстрації бізнесу і прав на нерухомість були передані від органів юстиції в органи місцевого самуправленія. Кінцевий термін передачі повноважень, визначений законодавством, - 30 квітня. Однак Харків підготувався і почав реєстрацію підприємців і юридичних осіб, а також прав на нерухомість достроково, на місяць раніше.

«Перехідний період, коли реєстрацію можна було здійснювати як в управліннях органів юстиції, так і в Департаменті реєстрації, закінчився. На сьогоднішній день такі повноваження може здійснювати тільки міська рада», - підкреслив директор Департаменту реєстрації.

Він також повідомив, що документи на реєстрацію прав на нерухоме майно потрібно подавати до центрів надання адміністративних послуг (основний - на Червоношкільній набережній, 26, та 9-ть районних).

Документи на реєстрацію бізнесу можна як і раніше подавати за адресу: пр. Московський, 96а (тел. 760-79-27, 760-79-32). Найближчим часом ці послуги також будуть перенесені в усі територіальні підрозділи Центру надання адміністративних послуг.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини