З Днем міста Харкова приїхала привітати 21 делегація з міст-партнерів
23 серпня 2018 13:21 Місто
З Днем міста Харкова приїхала привітати 21 делегація з міст-партнерів Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 23 серпня, провів урочистий прийом з нагоди Дня міста та 75-ї річниці визволення Харкова від нацистських загарбників у Другій світовій війні.

У заході взяли участь народні депутати Україні, керівники іноземних представництв, мери українських міст. Також привітати Харків і Геннадія Кернеса з Днем міста приїхала 21 делегація з 15 країн: Китаю, Кіпру, Грузії, Німеччини, Угорщини, Ізраїля, Італії, Казахстану, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Кореї, Туреччини і США.

Геннадій Кернес привітав всіх гостей з днем ​​визволення Харкова і нагадав, що окупація міста тривала 641 день. За цей час було вбито 200 тис. харків'ян, 300 тис. воїнів, які боролися за звільнення Харкова, загинули, а саме місто було повністю зруйноване.

«Перемогу Харкову принесли наші батьки і діди, більшості яких вже немає з нами, і головне - що ми сьогодні живемо з вами під мирним небом. Я хочу сказати всім вам спасибі за наші партнерські відносини і спільні результати праці. Для нас дуже важливо вибудовувати відносини із зарубіжними і українськими партнерами, тому що ми хочемо розвивати Харків і його досягнення й отримувати поради від наших колег. Я також хочу всіх привітати з тим, що, приїжджаючи сьогодні до Харкова, ви приїжджаєте у безпечне, сучасне європейське місто. Я вірю в те, що вам наше місто сподобається і ви ще не раз до нас приїдете», - сказав міський голова.

З Днем міста Харків привітали представники Асоціації міст України. Так, виконавчий директор асоціації Олександр Слобожан зачитав вітання від голови АМУ, мера Києва Віталія Кличка.

«У Харкова багата історія, ваше місто шанує минуле, будується і розвивається. Харків - це потужний науково-технічний, промисловий, інтелектуальний і культурний центр, відомий далеко за межами держави. Міська влада спільно з громадою успішно працює над впровадженням сучасних практик муніципального управління та перетворень на благо харків'ян», - сказано в привітанні Віталія Кличка.

Від себе Олександр Слободян додав: «Всі пам'ятають, що Харків - це перша столиця, де сьогодні запроваджуються нововведення, на які рівняється вся Україна».

Також приїхав привітати харків'ян мер Чернігова Владислав Атрошенко, для якого Харків - рідне місто, він тут жив і навчався.

«Я вітаю всіх харків'ян з цим святом і хочу побажати Харкову подальшого розвитку. Я поважаю життєвий шлях і ті справи, які продемонстрував мер Геннадій Кернес. У багатьох напрямках, в тому числі впровадженні нових технологій, я вважаю Харків першим містом в Україні. Я хочу дружити з Харковом і переймати кращі практики вашого міста», - сказав Владислав Атрошенко.

Представники зарубіжних міст-партнерів Харкова зазначили, що горді співпрацею з таким успішним містом, як Харків. Крім того, мер міста Альтьоттінг (Німеччина) Герберт Хофауер подякував Геннадію Кернесу за успішну роботу на посаді голови Асоціації міст-володарів Призу Європи. Нагадаємо, в червні 2017 року мера Харкова обрали головою асоціації на повторний термін.

«Ми захоплені економічним розвитком та культурним потенціалом Харкова і вважаємо його одним із перших міст України. Ще я б хотів подякувати Харкову і Геннадію Кернесу від себе особисто і від імені Асоціації міст-володарів Призу Європи за ту величезну роботу, яка велася і продовжує виконуватися Харковом і мером на посаді президента асоціації. Ми дуже цінуємо вашу роботу і сподіваємося, що вона буде тривати так само успішно», - сказав Герберт Хофауер.

Після офіційної частини свята Геннадій Кернес запропонував колегам і іноземним гостям підняти келих за перемогу Харкова й 75-ту річницю визволення міста від нацистських загарбників.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини