З 2019 року в центрах адмінпослуг з'являться нові послуги
18 грудня 2018 17:16 Суспільство
З 2019 року в центрах адмінпослуг з'являться нові послуги Послуги по розірванню шлюбу для подружжя, яке не має малолітніх дітей, а також зміні імені та прізвища, з 2019 року будуть надаватися в Центрах надання адміністративних послуг Харкова.

Про це сьогодні, 18 грудня, повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська. Будуть надаватися послуги з розірвання шлюбу для подружжя, які не мають малолітніх дітей, а також із заміни імені та прізвища.

За її словами, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, адміністраторам центрів передані повноваження з прийому і видачі документів у сфері реєстрації актів цивільного стану. Нові послуги будуть надаватися у всіх 11 ЦНАП міста вже з початку 2019 року.

«На сьогоднішній день в штаті центрів працює 185 кваліфікованих фахівців, які пройшли навчання стандартам обслуговування. У наступному році штат буде збільшено ще на 20 адміністраторів. Ми запрошуємо всіх бажаючих зайняти вільні вакансії, які у нас з'являться. Сподіваємося, що жителі нашого міста будуть задоволеним тим сервісом, який ми будемо надавати», - зазначила Вікторія Китайгородська.

Сьогодні в Головному управлінні юстиції в Харківській області для співробітників центрів адмінпослуг провели навчання в сфері надання нових послуг. У ньому взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко, директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська, співробітники відділів реєстрації актів цивільного стану та начальники центрів адмінпослуг.

«Вважаємо, що це доцільно і актуально, оскільки збільшиться кількість місць, куди жителі міста зможуть звернутися за даною послугою. З огляду на те, що всі відділи ЦНАП в Харкові модернізовані, в них створені комфортні умови, харків'янам буде зручніше отримувати ці послуги через територіальні центри. Люди повинні мати право вибору», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Надалі навчання в сфері надання нових послуг з реєстрації актів цивільного стану пройдуть всі адміністратори центрів. За словами Вікторії Китайгородської, вже в другому кварталі 2019 року в ЦНАП планують впровадити ще три нові послуги: реєстрація народження, смерті і реєстрація шлюбу.

Нагадаємо, на сьогоднішній день центри адміністративних послуг надають близько 400 адміністративних, соціальних і пенсійних послуг. З вересня 2017 року для харків'ян, а також жителів інших міст України з'явилася можливість реєструвати шлюб у Регіональному центрі послуг.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини