Як дітям-переселенцям без батьків отримати допомогу на проживання
03 травня 2022 18:49 Суспільство
Як дітям-переселенцям без батьків отримати допомогу на проживання Малолітні діти, які перемістилися всередині країни без супроводу законного представника, можуть отримати допомогу на проживання у розмірі 3 тис. грн на місяць.

Як повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, щоб такі діти могли отримати допомогу, від імені дитини необхідно подати відповідну заяву. Зробити це може: 

- особа, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах, у тому числі хрещені батьки (за наявності документа, що підтверджує сімейні, родинні зв’язки особи з дитиною, виданого службою у справах дітей за місцем звернення);

- особа, яку батьки або інші законні представники уповноважили супроводжувати дитину, що підтверджується письмовою заявою одного із законних представників, завіреною органом опіки та піклування; 

- особа, до сім’ї якої тимчасово влаштовано дитину, яка залишилась без батьківського піклування (за наявності копії наказу служби у справах дітей про тимчасове влаштування). 


У разі звернення за наданням допомоги до 15 травня її виплачуватимуть починаючи з березня. Нарахування здійснюватиметься на поточний рахунок «єПідтримка» або банківський рахунок заявника. 

Зазначимо, з питань тимчасового влаштування до сімей дітей, які в умовах війни залишились без батьківського піклування, а також засвідчення заяви одного із батьків або законних представників дитини про те, що вони уповноважили третю особу супроводжувати дитину у разі її переміщення, мешканці Харкова можуть звертатися на електронну пошту Департамента служб у справах дітей: [email protected].

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини