Виконком затвердив перелік будинків для реалізації житлових програм
02 серпня 2017 15:41 Суспільство
Виконком затвердив перелік будинків для реалізації житлових програм Перелік з чотирьох будинків, де будуть реалізовані міські програми доступного житла та молодіжного житлового кредитування, затвердили сьогодні, 2 серпня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради.

Це три будинки на вулиці Єлизаветинській і один - на вулиці Драгоманова. Забудовник всіх об'єктів - ПАТ «Трест «Житлобуд-1». На кожен будинок замовник надав гарантійні зобов'язання і всі потрібні документи. Введення житла в експлуатацію передбачено в 2017 році.

Зазначимо, що цього року з бюджету міста на фінансування програм доступного житла та молодіжного житлового кредитування було виділено 30 млн грн. Завдяки підтримці міста в поточному році свої житлові умови покращили 30 сімей.

Нагадаємо, в Харкові діють Міська цільова програма молодіжного житлового кредитування на 2011-2020 роки і Міська програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки. Отримати пільговий кредит на придбання житла в рамках програми молодіжного житлового кредитування можуть молоді люди (не тільки сімейні пари) у віці до 35 років.

Щоб скористатися міською програмою доступного житла, необхідно перебувати на квартирному обліку і потребувати поліпшення житлових умов. Щомісячний дохід сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньої зарплати на одну людину. Програма складається з трьох напрямків: надання бюджетної підтримки в розмірі 50% будівництво житла, кредитування учасників бойових дій в зоні проведення АТО, а також пільгове кредитування з міського бюджету працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини