Вихованка харківської школи боксу стала чемпіонкою світу
29 листопада 2022 12:50 Спорт
Вихованка харківської школи боксу стала чемпіонкою світу Харків'янка Вероніка Накота перемогла на чемпіонаті світу з боксу, який завершився 27 листопада у місті Ла Нусія (Іспанія).

Вихованка боксерського клубу «Авангард/ХТЗ», яка виступає у ваговій категорії до 70 кг, перемогла у фіналі представницю Узбекистану Азізу Зорікову.

«Ще двоє наших боксерів Айдер Абдураімов (57 кг, Школа вищої спортивної майстерності) та Іван Агапов (60 кг, ШВСМ) закінчили виступи на стадії чвертьфіналів, увійшовши до вісімки найсильніших боксерів світу серед молоді. Олександр Левченко (67 кг, ШВСМ) та Радмила Радіонова (66 кг, «Авангард/ХТЗ») програли свої бої і закінчили виступи на ранній стадії», - повідомили у Департаменті у справах сім'ї, молоді та спорту. 

Загалом збірна України завоювала на чемпіонаті світу чотири медалі. Проте у Федерації боксу України залишилися незадоволені суддівством.

«Незважаючи на обставини, пов‘язані з упередженим суддівством, яке подекуди мало і політичний характер, наші хлопці та дівчата показали чудовий результат. Четверо українських боксерів потрапили до фінальної частини змагань. Тетяна Довгаль та Олександр Зеленський здобули срібні медалі. Двічі в Іспанії лунав національний гімн України на честь перемоги Вероніки Накоти та Микити Засенюка, які вибороли золоті медалі», - зазначили у федерації.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини