Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст»
15 жовтня 2013 16:28
Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Екскурсію на стадіоні «Металіст» провели сьогодні, 15 жовтня, для учнів Харківської обласної спеціальної гімназії-інтернату для сліпих дітей ім. В. Г. Короленка. 

Почути історію стадіону, побувати в роздягальнях і на футбольному полі прийшли 50 чоловік, половина з яких - учні 5-11 класів, решта - випускники гімназії. Захід був приурочений до Міжнародного дня білої тростини.

У рамках екскурсії слабозорим уболівальникам розповіли про те, як був заснований «Металіст», як його добудовували перед чемпіонатом «Євро-2012», як проходять футбольні ігри та що роблять їхні улюблені футболісти перед грою. Ще однією приємною подією для всіх стала можливість забити одинадцятиметровий гол.


Крім того, сьогодні вихованці гімназії зможуть поспілкуватися з гравцями ФК «Металіст» (початок зустрічі - о 17:30).

Нагадаємо, стадіон «Металіст» - єдиний стадіон в Україні, де під час домашніх матчів харківської команди або гри національної збірної для людей з порушенням зору звучить аудіокоментар.

Довідка. Міжнародний день білої тростини - символ незрячої людини - був встановлений в США 15 жовтня 1970 року за ініціативи Міжнародної федерації сліпих. Історія білої тростини бере початок у 1921 році. У місті Бристолі (Великобританія) жив молодий професійний фотограф Джеймс Бігс, який після нещасного випадку втратив зір. Треба було починати нове життя, і він став вчитися самостійно ходити містом за допомогою тростини. Незабаром він зрозумів, що на його чорну тростину не реагують ні перехожі, ні водії. Тоді він пофарбував тростину в білий колір, і її помітили. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст» Вихованці гімназії імені Короленка відвідали «Металіст»
Друкувати
Останні новини