Відновлення Харкова обговорять на міжнародному форумі
14 червня 2022 14:00 Міжнародне співробітництво
Відновлення Харкова обговорять на міжнародному форумі Створення нового Генерального плану міста Харкова та залучення інвестицій для його післявоєнного відновлення обговорять на міжнародному форумі, який відбудеться наприкінці червня у Мадриді (Іспанія).
Про це сьогодні, 14 червня, в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. Якщо дозволить військова обстановка, він особисто візьме участь у заході на запрошення ООН.

За словами мера, у першій частині форуму команда українських та іноземних архітекторів на чолі з британцем Норманом Фостером презентують та обговорять новий Генеральний план міста, а у другій - інвестори з різних країн обговорять шляхи відновлення міста. Ігор Терехов зазначив, що на форумі у Мадриді зберуться банкіри, приватні інвестори, великі міжнародні фонди.

«Це дуже серйозний форум, на якому мені потрібно бути особисто. Хоча я не хочу залишати Харків у цій ситуації, але ми маємо думати і про майбутнє. Разом з Норманом Фостером ми презентуємо кроки щодо створення Генплану та ті нововведення, які з'являться після нашої перемоги. Обговоримо відновлення Харкова, терміни, фінанси та держгарантії», - підсумував міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини